De voordelen van WordPress

WordPress begon met gratis (open source) software, waarmee je heel gemakkelijk je eigen weblog kon starten. En dat kan nog steeds. Je weblog wordt dan zichtbaar onder een url als jouwnaam.wordpress.com. Deze vorm van WordPress kent geen statische pagina’s, alleen een weblog waarmee je berichten post.

WordPress is de afgelopen jaren echter enorm doorontwikkeld, waarbij het kunnen toevoegen van statische pagina’s een hele belangrijke was. Hierdoor werd het mogelijk om met WordPress volwaardige websites te maken, al dan niet met de nog altijd bijgeleverde blogfunctie.

Sindsdien kun je kiezen voor de makkelijke weblog bij WordPress.com of de software van WordPress voor een volwaardige website bij WordPress.org.

Met WordPress bouw je een volwaardige website of webwinkel

Met de WordPress software voor een volwaardige website (en op je eigen url) kun je kiezen voor een statische en/of dynamische website en is deze oplossing ook voor grotere bedrijven interessant geworden en in gebruik genomen. Wil je een statische pagina als homepage en wat dieper in je website een link naar je weblog? Of juist andersom? Of helemaal niet bloggen? Of alleen maar bloggen of alleen een statische website? Het kan allemaal. Maar altijd met:

  • Het zeer gebruiksvriendelijke en doorontwikkelde CMS om je pagina’s of blogs te maken, te bewerken of weer te verwijderen. En alles online: Inloggen via je browser, wijzigen, opslaan en klaar ben je.
  • De zoekmachinevriendelijke opbouw en structuur. Daar scoorde WordPress al vanaf de start mee.
  • Plugins voor ‘van alles’. Plugins zijn stukjes software (ook open source en dus gratis) die je aan je website kunt toevoegen. Daarmee is het meteen mogelijk om foto’s in een slideshow te vertonen, presentaties (slideshare of youtube) toe te voegen, contactformulieren op maat te maken…. Of een webshop. De lijst is eindeloos.

Is er dan helemaal niets ‘naars’ te vertellen over een WordPress website?

Niet echt naar, maar het vraagt zeker meer kennis om een website te maken met WordPress dan om ‘even een blog’ aan te maken, zoals WordPress ooit in de markt werd gezet:

  • Er moet wat (gratis) software op je server worden geïnstalleerd en een database worden aangemaakt. Je provider moet die mogelijkheid dus wel bieden. En daar wil je niet meteen al tegen een geheugenlimiet aanlopen omdat je wat meer plugins wilt gebruiken. Die software installeer ik dan voor je. Is je hosting niet geschikt voor WordPress, ben je echt te duur uit (wat ook nog wel eens voor komt), dan verhuizen we je domeinnaam naar een goede provider, waar je voor een goede kwaliteit en service zo’n 40 euro per jaar voor je hosting betaalt.
  • En er moet natuurlijk een design komen. Dat kan door aangeboden templates te bewerken, die als open source massaal worden aangeboden of kunnen worden gekocht. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden, bewerk ik een bestaand template of maak ik er zelf een.
  • Met open source software, zoals WordPress, is het wel verstandig om te blijven upgraden met de nieuwste versies. Dat werkt goed voor de beveiliging van de site (hackers), maar ook vooral voor het kunnen blijven gebruiken van de nieuwste features. Ook dat is juist de kracht van open source software: om relatief goedkoop mee te liften met de nieuwste ontwikkelingen. Afhankelijk van je wensen, bespreek ik graag de mogelijkheden voor een beperkt of uitgebreider onderhoudscontract.
  • Open source is gratis. Maar donaties voor het geleverde werk worden daarbij op prijs gesteld en volgens het principe van ‘waardebepaling achteraf’. Wil je een bepaalde plugin gebruiken en heb je daar ook echt profijt van, dan bespreken we ook graag welke vergoeding, hoe klein ook, we daarvoor naar de maker over mogen maken.
  • En verder, werk ik samen met experts, die goed zijn in meerwensen en de meer gespecialiseerde wensen… maar dat zijn nu ook weer niet bepaald nare dingen…

Kan ik iets voor je doen?

Laat me weten wat jouw wensen zijn en dan laat ik weten wat ik voor jou kan doen.

935 keer gelezen

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *